Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PS. food & lifestyle programma. Met deze tips en heerlijke recepten kan ook jij genieten van een verantwoorde barbecue, waarbij gezelligheid en lekker eten voorop staan!
Stil je trek voordat je begint
Vaak duurt het even voordat de barbecue de juiste temperatuur heeft bereikt. Ondertussen krijg je steeds meer trek in dat stukje stokbrood met kruidenboter. Herkenbaar? Zorg ervoor dat je een goede lunch hebt gehad en plan vlak van tevoren nog een tussendoortje in. Door de hoeveelheid eiwitten ben je goed verzadigd en op deze manier kun je al die heerlijk geurende stukjes stokbrood veel beter weerstaan.
Zit je al in fase 3?
Dan kun je kiezen voor een tussendoortje van PS. food & lifestyle (fase 1 en 2), PS. life (fase 3) of een lekkere rauwkostsalade vlak van tevoren. Dit vult goed en helpt om de grootste trek te stillen. En om in de middag een goed vullende lunch met veel eiwitten en gezonde vetten te nemen is natuurlijk ook een goed idee. Op deze manier begin je de barbecue niet met grote honger en kun je de verleidingen makkelijker weerstaan.
Kies voor mager vlees of vis
Kies bij de barbecue voor magere vleessoorten zoals biefstuk, runderbavette, varkenshaas, kipfilet of kalkoenfilet. Vermijd speklappen, hamburgers, worstjes en kippenpootjes. Geniet ook eens van vis op de barbecue en ga niet altijd voor vlees. Kies uit garnalen, tonijn, kabeljauw of coquilles en kies in fase 1 ook één keer per week voor vette vis zoals zalm of forel.
Een gezonde balans is belangrijk, wat schep je op je bord en hoeveel?
Spreek met jezelf voor de barbecueaf, dat je twee kleine porties mager vlees of vis mag eten. Neem halve stukjes vlees en vis en vul de rest van je bord met gegrilde groentes of salades. Zo doe je toch mee en heb je voldoende variatie, zonder jezelf te overeten of uit ketose te raken.
Marinade voor maximale smaak
Met marinade kun je je vlees en vis zo lekker maken dat je eigenlijk niet eens meer saus nodig hebt. Met olijfolie, azijn, citroensap en kruiden maak je de lekkerste marinades. Wist je dat vlees malser wordt van het zuur in de marinade terwijl vis hier juist steviger van wordt? Met deze tip kun je ook mager vlees heerlijk mals bereiden op de barbecue.
Maak zelf slanke sausjes
Bekende dikmakers zijn natuurlijk de sauzen bij de barbecue. Kant-en-klare sauzen zitten vol suikers en vetten. Je bent misschien gewend om rode sauzen te kiezen omdat deze minder vet bevatten dan witte sauzen, maar let op! Rode sauzen bevatten suikers en het is juist belangrijk om koolhydraten te vermijden tijdens het volgen van het PS. food & lifestyle programma. Volvette mayonaise is een betere keuze dan ketchup of curry. Nog beter is om zelf sauzen en dips te maken op basis van magere kwark of Griekse yoghurt 0% vet. Zo kun je zelf gemakkelijk tzatziki maken met magere kwark, knoflook, komkommer en wat peper en zout. Of maak de heerlijkelimoen-yoghurt saus van de recepten in dit document. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de lekkere PS. food & lifestyle honing-mosterd dressing.
Vul je bord met een heerlijke salade
Kant-en-klare salades bevatten veel koolhydraten en vetten. Maak daarom je salades zelf. Ben je uitgenodigd voor een barbecue en bang dat er weinig voor jou tussen zit wat past binnen het PS. food & lifestyle programma? Neem dan je eigen salade of groentes om te grillen mee. Zo ben je niet alleen attent, maar ook verzekerd van een gezonde optie.
Drink water tijdens het eten
Tijdens een barbecue ben je veellangeraan het eten dan je normaaldoet. Het is warm weer en vaak vloeit de alcohol rijkelijk. Als je alcohol écht niet kunt laten staan, beperk je dan tot maximaal één glas droge witte wijn en stap daarna over op water. Om het water meer smaak te geven kun je er blaadjes munt, schijfje citroen en/of dunne reepjes komkommer bij doen.
+31 6 30159841
KvK 17258165
BTW NL001697883B21
Jouw toegewijde partner in persoonlijke begeleiding op het gebied van afslanken.
Goudenrijderhof 47
5551 VH, Dommelen
Burgemeester Magneestraat 12
5571 HD, Bergeijk
Oostwijk 1B
5406 XT, Uden