Het komt wel eens voor dat onze cliënten plots niet meer afvallen. Gelukkig komen we er dan vrij snel achter dat de supplementen niet meer gebruikt worden. Is dit dan echt nodig wordt er dan gevraagd? Jazeker, want als je gaat verzuren val je echt niet meer af. Lees hieronder welke ingredienten er in de acido(fit) zitten.
Magnesium speelt een belangrijke rol in het metabolisme en is nodig voor een goede werking van veel enzymen. Het is nodig voor de opbouw van lichaamseiwit, botopbouw, de overdracht van prikkels in spieren en in de zenuwbanen en voor een goede hartspierwerking. Magnesium is ook belangrijk voor het ontspannen van de spieren en helpt de vochtbalans en zuurtegraad te handhaven. Een tekort manifesteert zich dikwijls in de vorm van kuitkrampen.
Om in het lichaam werkzaam te zijn is een goede opname van elementair magnesium uit het maag-darmkanaal nodig. Het elementaire gehalte zegt iets over de hoeveelheid ‘pure’ magnesium die het supplement bevat. Er bestaan verschillende vormen van magnesium. Magnesiumoxide heeft het hoogste gehalte aan elementair magnesium, alleen wordt deze vorm niet goed opgenomen. Magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat worden wel goed uit de darmen opgenomen maar hebben weer een laag gehalte aan magnesium. Door een nieuwe speciaal ontwikkelde productietechniek is het mogelijk om een hoge dosis magnesium toe te passen die ook nog eens goed opneembaar is, deze vorm heet
UltraMagSucrosomial magnesium*.
Zink versterkt je immuunsysteem en draagt bij aan een goede zuur-base balans. Daarnaast is het een krachtige antioxidant die helpt om de bij het afvallen vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen.
L-Citrulline* helpt bij de verwijdering van afbraakproducten van de spijsvertering, met name bij verbranding van eiwitten. Daarnaast beschermt L-Citrulline de levende cellen.
L-Carnosine* is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt tegen afbraak van lichaamseiwitten, de spierfunctie ondersteunt en verkramping tegengaat.
Alpha-ketoglutaraat bindt het teveel aan fosfaat in het bloed en zorgt op die manier voor en goede zuurgraad in het bloed. Dit voorkomt dat calcium uit de botten wordt onttrokken om de zuurgraad in balans te brengen.
UltraMagSucrosomial magnesium
Voor deze vorm van magnesium is de zogeheten Sucrosomial® technologie ontwikkeld (gepatenteerd) waarbij het actieve mineraal “ingekapseld” is tussen twee lagen fosfolipiden (zonnebloemolie en sucrose esters van vetzuren). Dit tweelagige membraan is vergelijkbaar met het celmembraan en verbetert de absorptie terwijl het tegelijkertijd de nutriënten beschermt. Hierdoor kunnen de nutriënten onbeschadigd door het spijsverteringskanaal heen, reageren zij niet met het slijmvlies en kunnen zij direct via de dunne darmwand de bloedstroom in.
• 32-37% Mg
• hogere biologische beschikbaarheid dan magnesiumcitraat
• geen bijwerkingen
• smaakloos
• met studies onderbouwd
L-Citrulline
L-Citrulline stimuleert de aanmaak van het aminozuur arginine. Arginine is een precursor van het ‘goede radicaal’ NO. In de spiercel betekent meer NO dat de second messenger cyclic guanosine monophosphate actiever wordt. Daardoor verbrandt de cel meer vetten en suikers.
Dat is waarschijnlijk het mechanisme achter de vermeende afslankwerking van arginine. In trials verliezen vrouwen met overgewicht die suikerziekte hebben, sneller vet en houden ze meer spierweefsel vast als ze een afslankdieet combineren met argininesuppletie.
Een probleem is echter dat het lichaam arginine niet goed opneemt. Een alternatief is citrulline. Citrulline wordt niet afgebroken door de lever, en verdringt geen andere aminozuren. En in het lichaam zetten enzymen citrulline geleidelijk om in arginine. Eigenlijk kun je citrulline beschouwen als argine-depot.
L-Carnosine
Een belangrijke vorm van veroudering wordt veroorzaakt door beschadiging van lichaamseiwitten. Denk daarbij aan schadelijke processen als oxidatie, carbonylering, glycosylering en lipideperoxidatie, waardoor lichaamseiwitten veranderen en beschadigd raken. Op deze ongunstige processen heeft Carnosine een remmende invloed.
Verder kan Carnosine de afbraak van eiwitten door proteolyse tegengaan. Carnosine helpt de recycling van beschadigde eiwitten door de zogenaamde proteasomen te beschermen. Proteasomen zijn eiwitten die beschadigde en gedenatureerde eiwitten uit de cel kunnen verwijderen. Op deze proteasomen willen we dus zuinig zijn.
Ontgiften spieren: Carnosine komt in grote hoeveelheden in spierweefsel voor en zorgt daar voor een effectievere contractie van spierweefsel. Het maakt de cellen gevoeliger voor calcium, dat de spiercontractie initieert. Daarnaast is het betrokken bij de detoxificatie (het ontgiften) van stoffen die vrijkomen in de skeletspieren vanwege de vetverbranding.
+31 6 30159841
KvK 17258165
BTW NL001697883B21
Jouw toegewijde partner in persoonlijke begeleiding op het gebied van afslanken.
Goudenrijderhof 47
5551 VH, Dommelen
Burgemeester Magneestraat 12
5571 HD, Bergeijk
Oostwijk 1B
5406 XT, Uden